Biznis vesti

Otvorena rekonstruisana železnička stanica - svi vozovi od danas staju na Novom Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2022

-

11:16

Otvorena rekonstruisana železnička stanica - svi vozovi od danas staju na Novom Beogradu
Otvorena rekonstruisana železnička stanica - svi vozovi od danas staju na Novom Beogradu - Copyright Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Rekonstruisana železnička stanica Novi Beograd, u okviru brze pruge Beograd - Novi Sad, otvorena je za prijem putnika, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je nakon obilaska stanice izjavio da će od danas i BG voz saobraćati na liniji od Batajnice do Ovče.

Svi vozovi će od danas stajati u železničkoj stanici Novi Beograd uključujući i Regio vozove između Beogarda i Novog Sada, kao i Intersiti vozove Soko, koji saobraćaju na brzoj pruzi. Takođe, na železničkoj stanici Novi Beograd staje i BG voz.

U železničkoj stanici Novi Beograd otvoren je i veliki parking za automobile sa oko 260 mesta.

"Železničku stanicu Novi Beograd puštamo u funkciju. Naravno, ima tu još puno toga da se uradi i molim sve ljude za malo strpljenja. Puštamo danas i BG voz preko Batajnice, Zemun Polja, Zemuna, Tošinog Bunara, Novog Beograda do Beograd Centra", rekao je Momirović Tanjugu.

BG voz više meseci nije saobraćao do Batajnice zbog završnih radova na brzoj pruzi.

"Vraćamo BG voz u punom kapacitetu i stanovnici Batajnice i Zemun Polja konačno će imati najkvalitetniju železničku vezu sa centrom grada. Vrlo brzo, do kraja ove godine, imaćemo još 18 novih garnitura i uključiti ih u BG voz. Tako da vraćamo i ovu lokalnu liniju u punom kapacitetu", rekao je Momirović.

Srpske železnice su nakon četiri godine pustile sve linije BG voza u funkciju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis