Biznis vesti

Akcije uzletele nakon poteza milijardera: Ilon Mask kupio udeo u Tviteru vredan skoro tri milijarde dolara

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2022

-

13:49

Akcije uzletele nakon poteza milijardera: Ilon Mask kupio udeo u Tviteru vredan skoro tri milijarde dolara
Akcije uzletele nakon poteza milijardera: Ilon Mask kupio udeo u Tviteru vredan skoro tri milijarde dolara - Copyright Tanjug AP/Patrick Pleul

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor "Tesle", Ilon Mask, kupio je 9,2 odsto akcija društvene mreže Tviter, prema objavi američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC).

Ova vest je momentalno izazvala uzlet akcija Tvitera za oko 25 procenata na Vol Stritu na trgovanju pre zvaničnog otvaranja berze, javlja britanski javni servis BBC. Mask je kupio 14. marta 73.486.938 akcija Tvitera, prema podacima SEC-a, a taj udeo je na zatvaranju trgovanja u petak bio vredan 2,89 milijardi dolara.

Osnivač "Tesle" je redovan korisnik Tvitera sa više od 80 miliona pratilaca, mada je nedavno izjavio da "ozbiljno razmišlja" o uspostavljanju nove društvene mreže.

Tanjug AP/Richard Drew

 

On je krajem prošlog meseca pitao pratioce na Tviteru za mišljenje o tome da platforme društvenih mreža podstiču slobodu govora.

"Sloboda govora je neophodna za funkcionisanje demokratije. Da li mislite da se Tviter rigorozno drži ovog principa? Da li je potrebna nova platforma?", pitao je Mask pratioce na toj društvenoj mreži, podseća BBC.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis