Biznis vesti

Krkobabić: Dodeljena i hiljadita kuća na selu

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2022

-

19:24

Krkobabić: Dodeljena i hiljadita kuća na selu
Kuća na selu - Copyright Tanjug/Dušan Aničić

veličina teksta

Aa Aa

Po Programu dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom danas je dodeljena hiljadita kuća, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, kuća se nalazi u selu Prigrevica u opštini Apatin, ima 183 kvadrata i 5,4 ara okućnice.

Za kupovinu ove kuće, u kojoj će živeti dvadesetogodišnjaci Miloš i Ivana, odobreno je 1,2 miliona dinara. Komisija je danas odobrila još 105 zahteva, čime je za godinu dana dodeljen novac za kupovinu više od hiljadu napuštenih kuća u selima širom Srbije.

Danas je rešeno stambeno pitanje za 11 mladih poljoprivrednika, 20 samohranih roditelja i 74 porodice, a samo opština Apatin od danas može da računa na osam novih porodica u svojim selima.

Javni konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoskih kuća traje do utroška novca odvojenog za ovu svrhu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine. Za bespovratna sredstava za kupovinu kuća na selu mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici do 45 godina života.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis