Biznis vesti

Istraživanje nemačke kompanije Net Chek: MTS je najbolja mobilna mreža u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2022

-

12:36

Istraživanje nemačke kompanije Net Chek: MTS je najbolja mobilna mreža u Srbiji
Istraživanje nemačke kompanije Net Chek: MTS je najbolja mobilna mreža u Srbiji - Copyright TANJUG/ Telekom Srbija/ Matija Vukov

veličina teksta

Aa Aa

MTS je proglašen najboljom mobilnom mrežom u Srbiji na osnovu rezultata ispitivanja eminentne nemačke kompanije Net Check, koja se bavi uporednom analizom kvaliteta mobilnih mreža, saopštio je Telekom Srbija.

Kako je navedeno, testiranje koje je sprovela nemačka kompanija na teritoriji Srbije potvrdilo je, drugi put zaredom, izuzetan kvalitet mobilnih usluga u MTS mreži širom zemlje.

Net Check je nemačka kompanija čija ekspertiza obuhvata ispitivanja kvaliteta mobilnih mreža širom Evrope, sa naglaskom na tržišta Austrije, Nemačke i Švajcarske.

Izvršni direktor za tehniku Telekoma Srbija Ðorđe Marović je rekao da je priznanje za najbolju mobilnu mrežu prošle godine predstavljalo motivaciju da se potvrdi zvanje najboljeg mobilnog operatora i kroz rezultate za 2022. godinu.

Profimedia

 

"Iz godine u godinu korisnici imaju sve veća očekivanja po pitanju kvaliteta usluge, brzine uspostave veze, internet protoka, odziva sajtova na internetu. Samim tim, stalni razvoj mreže je neophodan kako bi se ispratile korisničke potrebe. Zahvaljujući znanju i angažovanju naših zaposlenih, kao i višegodišnjim investicijama u razvoj i unapređenje MTS mobilne mreže, ovo priznanje drugu godinu zaredom je dodatna potvrda da MTS pruža adekvatan odgovor na izazove današnjeg zahtevnog i dinamičnog tržišta", rekao je Marović.

Rezultati bazirani na 200 sati merenja

Direktor za tehniku u kompaniji Net C heck Karlos Trokado kaže da su rezultati ovogodišnje opsežne analize bazirani na više od 200 časova merenja u gradovima i na magistralnim putevima Srbije.

TANJUG/ Telekom Srbija/ Matija Vukov

 

"Merenja su izvedena sa opremom renomiranog proizvođača merne opreme Rohde&Schwarz uz primenu najnovije Net chek metodologije, koja iz godine u godinu postavlja standarde u ispitivanju mobilnih mreža. Sve navedeno je sigurna potvrda MTS korisnicima da na raspolaganju imaju stabilan i brz mobilni internet, kao i najkvalitetniju govornu komunikaciju", rekao je Trokado.

Iz kompanije Telekom Srbija u saopštenju podsećaju i da je, prema istraživanju Ratela, jedine zvanične institucije u Srbiji koja se bavi merenjem kvaliteta mobilnih mreža, MTS tri godine zaredom najbolja mobilna mreža.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis