Biznis vesti

Poznate nove cene goriva u Srbiji za narednu nedelju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/07/2022

-

13:07

Poznate nove cene goriva u Srbiji za narednu nedelju
Poznate nove cene goriva u Srbiji za narednu nedelju - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Maksimalna cena evrodizela na pumpama u Srbiji u narednih sedam dana biće 218 dinara, a benzina 199, saznaje Euronews Srbija.

Prethodne nedelje evrodizel je maksimalno koštao takođe 218 dinara, a benzin 203.

Podsetimo, na sednici Vlade Republike Srbije 30. juna doneta je Uredba o izmeni Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Republici Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa, a predviđeno je da ona važi do 31. jula 2022. godine.

Takođe, Vlada Republike Srbije usvojila je Odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590. Ova Odluka doneta je u cilju sprečavanja potencijalne nestašice ovog proizvoda, prouzrokovane globalnim poremećajem na tržištu derivata nafte, i u cilju obezbeđenja sigurnog snabdevanja tržišta Republike Srbije derivatima nafte.

Zbog povećanja proizvođačkih cena derivata nafte u prethodnom periodu, a u cilju očuvanja makroekonomske stabilnosti i standarda građana i neometanog snabdevanja tržišta derivatima nafte, na sednici je doneta odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 20 odsto. Ova odluka primenjuje se počev od 1. jula zaključno sa 31. julom.

Komentari (0)

Biznis