Biznis vesti

Glavni finansijski direktor Rajanera kritikovao aerodrome

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2022

-

14:58

Glavni finansijski direktor Rajanera kritikovao aerodrome
Glavni finansijski direktor Rajanera kritikovao aerodrome - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glavni finansijski direktor irske avio-kompanije Rajaner Nil Sorahan kritikovao je aerodrome zato što nisu angažovali dovoljno osoblja koje bi se pobrinulo za boravak putnika.

On je kazao da za to što osoblje nije popunjeno na odgovarajući način moraju biti odgovorne pojedine vlade i sami aerodromi, prenosi BBC.

Izjava Sorahana dolazi nakon što je nedostatak osoblja na aerodromima doveo do velikih poremećaja i otkazivanja letova u poslednjih nekoliko meseci.

"Velika većina putnika širom Ujedinjenog Kraljevsta odlazi sada na odmor bez ili sa minimalnim smetnjama", poručio je portparol Udruženja operatera aerodroma (AOA), koje predstavlja većinu britanskih aerodroma, od Hitroua do Edinburga.

Dodao je da je od suštinske važnosti da je industrija radila zajedno na popunjavanju preostalih radnih mesta.

Sorahan je za BBC poručio da Rajaner ima "fenomenalno leto", jer je avio-kompanija ostvarila profit od 170 miliona evra za tri meseca.

Ukazao je i da je najveći problem sa kojim se kompanija suočila bio poremećaji kontrole vazdušnog saobraćaja širom Evrpe, dok su avio kompanije "prozvane" zbog toga što uzimaju više rezervacija nego što mogu da podnesu, a aerodromi su kritikovani zbog toga što ne mogu da obezbede više letova, navodi BBC.

Komentari (0)

Biznis