Biznis vesti

Mihajlovic: Problem ispuštanja vode iz HE Pirot će biti rešen

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2022

-

14:30

Mihajlovic: Problem ispuštanja vode iz HE Pirot će biti rešen
Mihajlovic: Problem ispuštanja vode iz HE Pirot će biti rešen - Copyright Tanjug/Zoran Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je, posle razgovora sa predstavnicima Elektroprivrede Srbije i Grada Pirota, izjavila da su dogovorene konkretne mere za rešenje problema ispuštanja vode iz Hidroelektrane Pirot koje značanije utiče na vodostaj Nišave i gradsko kupalište na toj reci.

Kako je saopštilo Ministarstvo rudarstva i energertike, pomoćnik ministarke rudarstva i energetike za inspekcijske poslove Zoran Pavlović rekao je da je dogovoreno da Grad Pirot i HE Pirot uspostave saradnju tako što će propisati proceduru i način obaveštavanja građana u svim režimima rada te hidroelektrane.

Tanjug/Zoran Petrović

 

"Ministarstvo će kontrolisati sprovođenje ovog dogovora, kao i datih procedura i uputstava", rekao je Pavlović.

Dragan Stanković, direktor Sektora za održavanje i naknadna ulaganja u postojeća sredstva HE i obnovljive izvore energije u EPS, objasnio je da je na sastanku dogovoreno da HE Pirot koristi kompenzacioni bazen 1 u skladu sa pravilima o korišćenju, kao i da se uspostavi dnevna komunikacija između predstavnika hidroelektrane i Grada Pirota kako bi građani bili informisani o statusu rada tog energetskog objekta i njegovog angažovanja.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić rekao je da je pokrenuto rešavanje dugogodišnjeg problema za grad Pirot, uključujući dogovor u vezi sa korišćenjem kompenzacionog bazena prilikom ispuštanja vode koje je važno za bezbednost i uspostavljanjem sistema komunikacije obaveštavanja javnosti o vodostaju.

"Takođe, dogovorili smo se i da iznađemo trajno rešenje o načinu upravljanja i korišćenja kompenzacionog bazena 2 u Pirotu", dodao je Colić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis