Biznis vesti

Novi obračun potrošnje gasa od oktobra - umesto u kubnim metrima, biće izražen u kilovat satima

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2022

-

10:45

Novi obračun potrošnje gasa od oktobra - umesto u kubnim metrima, biće izražen u kilovat satima
Novi obračun potrošnje gasa od oktobra - umesto u kubnim metrima, biće izražen u kilovat satima - Copyright srbijagas.com

veličina teksta

Aa Aa

Javno preduzeće "Srbijagas" od 1. oktobra isporučeni prirodni gas umesto u kubnim metrima obračunavaće u kilovat satima - kWh. Na službenom internet sajtu "Srbijagas" je obavestio da je dobijena saglasnost Agencije za energetiku na Odluku o ceni prirodnog gasa za javno snabdevanje, a u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Metodologije za određivanje cene prirodnog gasa za javno snabdevanje iz ove godine.

"Pomenutom odlukom se tarife za "kapacitet" iskazuju u "dinarima/ kWh/dan/godinu", a tarife za "energent" u "dinarima/kWh". Izmene metodologije posledica su promene načina merenja isporučenog prirodnog gasa i uvođenja kWh umesto kumbnih metara kao obračunske veličine isporučene energije u skladu sa uredbom", navode iz "Srbijagasa".

Oni napominju da će se ova odluka primenjivati od 1. oktobra. "Srbijagas" navodi da promena u načinu iskazivanja cena prirodnog gasa za javno snabdevanje neće imati ekonomsko finansijske efekte na visinu tarifa i prosečnih cena.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis