Biznis vesti

Momirović na obilaznici oko Beograda: Na proleće će biti završena deonica od Straževice do Bubanj Potoka

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2022

-

15:51

Momirović na obilaznici oko Beograda: Na proleće će biti završena deonica od Straževice do Bubanj Potoka
Tomislav Momirović - Copyright MGSI, Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović posetio je danas gradilište na obilaznici oko Beograda, na sektoru koji spaja Straževicu i Bubanj Potok i rekao da radovi idu po planu, te ponovio uverenje da će obilaznica biti u potpunosti završena i puštena za saobraćaj na proleće sledeće godine.

"Mogu da kažem da smo veliki broj problema rešili samo u poslednjie dve godine. Rešili smo više od 400 otvorenih pitanja kada je reč o eksproprijaciji, i danas smo doneli neke važne odluke. Mogu da kažem sa veilikim zadovoljstvom i ponosom da obilaznica oko Beograda zaista dobro napreduje i da ćemo vrlo brzo, na proleće sledeće godine imati potpuno puštenu ovu saobraćajnicu", rekao je ministar.

MGSI, Đorđe Krstić

 

On je podsetio da će strateški važna saobraćajnica znatno rasteretiti Beograd u sezoni kada ima mnogo tranzitnog saobraćaja i izrazio uverenje da već sledećeg leta neće biti tranzita kroz prestonicu.

Napomenuo je da uprkos energetskoj krizi i ratu u Ukrajini koji je ugrozio čitavu Evropu Srbija uspeva da sve započete infrastrukturne projekte održi i radi po planu.

Šef projekta izgradnje obilaznice oko Beograda Aleksandar Kostadinović iz "Puteva Sbije" kazao je da su u toku radovi na svim objektima koji su na kritičnom putu za izgradnju ovog sektora, kao i da teku planiranom dinamikom.

MGSI, Đorđe Krstić

 

"Osim budućeg tunela Beli Potok, na kritičnom putu za završetak radova nam je i nova petlja Avala.Tu takođe radimo dva nadvožnjaka, radimo nasipe i radovi se odvijaju bez odstupanja od plana", rekao je Kostadinović.

On je dodao da JP "Putevi Srbije" i ministarstvo u svakom trenutku pružaju pomoć izvođaču kako bi radovi bili završeni u planirano i dogovoreno vreme.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis