Biznis vesti

Mađarska počinje primenu mera za uštedu energije, temepratura u ustanovama ne sme biti viša od 18 stepeni

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2022

-

13:41

Mađarska počinje primenu mera za uštedu energije, temepratura u ustanovama ne sme biti viša od 18 stepeni
Mađarska počinje primenu mera za uštedu energije, temepratura u ustanovama ne sme biti viša od 18 stepeni - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mađarska vlada počinje sa primenom mera za uštedu energije u državnim institucijama, dok obezbeđuje da režim regulisanih cena za komunalne usluge ostane na snazi, saopštio je vladin informativni centar KTK.

Kako se navodi, poslednjih meseci, vlada je radila na spasavanju građana Mađarske od negativnih posledica rata u Ukrajini i "nepromišljenih sankcija" Evropske unije, kroz mere kao što je da se svakoj porodici obezbedi gas i struja po sniženoj ceni do prosečne potrošnje, prenela je agencija MTI.

Vlada je naložila svim državnim institucijama i državnim preduzećima da smanje potrošnju gasa za 25 odsto, navodi se u saopštenju.

U okviru te mere, državne ustanove ne mogu da se greju preko 18 stepeni, izuzev zdravstvenih ustanova, domova za stara lica i decu, kao i jaslica. Dodaje se da će škole biti zagrejane na najmanje 18 stepeni, ali temperatura u učionicama za decu do 14 godina trebalo bi da bude najmanje 20 stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis