Evropa

Nemački odgovor na energetsku krizu - rasveta na javnim zdanjima u Kelnu gasi se u 23

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2022

-

22:03

Nemački odgovor na energetsku krizu - rasveta na javnim zdanjima u Kelnu gasi se u 23
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti nemačkog grada Kelna odlučile su da se zbog krize u snabdevanju energentima izazvane ratom u Ukrajini ove nedelje rasveta javnih zgrada, uključujući i poznatu turističku atrakciju - kelnsku katedralu, gasi u 23 sata.

Gradsko veće Kelna je saopštilo da je katedrala jedan od 130 objekata koji su do sada cele noći bili osvetljeni sa više od 1.000 reflektora, a sad će zbog štednje energije gasiti reflektore.

Ostali objekti uključuju istorijsku gradsku skupštinu i stubove oko stadiona fudbalskog kluba Keln, preneli su nemački mediji.

Nemačka kompanija E.ON, najveći evropski operater energetskih mreža, saopštila je da je smanjila vrednost svog udela u gasovodu Severni tok 1 za oko 700 miliona evra (715 miliona dolara) zbog „pojačane neizvesnost" u vezi sa uticajima rusko-ukrajinskog rata.

Kompanija je u martu objavila da njen udeo od 15,5 odsto, koji indirektno drži preko svog penzionog fonda u Severnom toku 1, ima knjigovodstvenu vrednost od 1,2 milijarde evra, što znači da je vrednost tog udela srezala za 58 odsto, prenosi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa