Biznis vesti

Austrijski lanac prodavnica tekstila "Fusl" se odlučio na štednju - smanjuje svetlo i radno vreme

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2022

-

14:36

Austrijski lanac prodavnica tekstila "Fusl" se odlučio na štednju - smanjuje svetlo i radno vreme
Austrijski lanac prodavnica tekstila "Fusl" se odlučio na štednju - smanjuje svetlo i radno vreme - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Austrijski lanac prodavnica tekstila "Fusl" odlučio se na štednju energije kroz smanjenje svetla u radnjama i skraćenje radnog vremena.

Zbog rastućih troškova struje i drugih energeneta, situacija je postala nepredvidiva, konstatovalo je porodično preduzeće "Fusl" i donelo odluku o sprovođenju mera štednje.

Razmotrene su mere kako da se štedi struja i smanje i sopstveni troškovi. Tako je odlučeno da se smanji intenzitet svetla u filijali i skrati radno vreme. Kod polovine svojih filiijala u Nemačkoj, gde ih ima ukupno 49, kompanija je već sprovela te mere, a sada to čini i u Austriji.

"Razmatramo šta bi bilo korisno, bez da to utiče na naše kupce", rekao je Ernst Majer, koji je sa bratom Karlom vlasnik kompanije.

U Austriji "Fusl" ima 150 filijala u kojima se sada svetlo smanjuje za do 30 odsto. Što se radnog vremena tiče, u zavisnosti od lokacije, kasnije se otvaraju ili ranije zatvaraju radnje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis