Biznis vesti

MEDEF u Beogradu, delegacija se sastala sa Vučićem: Francuske kompanije su dobrodošle u Srbiju

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2022

-

10:33

MEDEF u Beogradu, delegacija se sastala sa Vučićem: Francuske kompanije su dobrodošle u Srbiju
MEDEF u Beogradu, delegacija se sastala sa Vučićem: Francuske kompanije su dobrodošle u Srbiju - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih kompanija - MEDEF, sa kojima je razgovarao o investicijama u prioritetne privredne sektore naše zemlje, kao i zainteresovanosti francuskih kompanija za učešće u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

U razgovoru sa predstavnicima udruženja MEDEF, koje je predvodio Kristofer Peti, Vučić je istakao da su ekonomska i politička stabilnost, kao i sveobuhvatne reforme dovele Srbiju na lidersku poziciju, kao jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija, a da su kontinuirana saradnja i prisustvo francuskih kompanija i povećanje investicija najbolja preporuka drugim globalnim kompanijama da svoje poslovanje započnu u našoj zemlji.

Teme razgovora predsednika Srbije i predstavnika najvećeg udruženja poslodavaca u Francuskoj bile su i hrana, ekologija, obnovljivi izvori energije, razvoj IT sektora i softverske industrije, finansiranje projekata, kao i razvoj glavnog grada i zainteresovanost francuskih kompanija za učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge Beograd-Niš.

Obe strane su se saglasile da je zajednička misija privrednika i svake države da rade na promociji i jačanju malih i srednjih preduzeća, koja zapravo čine oslonac svake zdrave privrede, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Predsednik je poručio danas da je Srbija mesto gde su francuske kompanije dobrodošle i gde one dobro posluju.

On je posle sastanka sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih kompanija-MEDEF na instagram profilu "Budućnost Srbije", napisao i da je njihovo sve veće prisustvo u našoj zemlji "najbolja preporuka drugim kompanijama da im se pridruže".

"Najbolji dokaz da je Srbija mesto gde su francuske kompanije dobrodošle, gde su zadovoljne i dobro posluju jeste upravo kontinuirano povećanje investicija, izvoza i proizvodnih kapaciteta francuskih kompanija koje već uspešno posluju u Srbiji, a njihovo prisustvo je najbolja preporuka drugim kompanijama da im se pridruže. Živela Srbija! Živela Francuska!", napisao je Vučić na na instagram profilu "Budućnost Srbije".

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis