Biznis vesti

Štrajkovi u rafinerijama i skladištima energenata doneli nove probleme Francuskoj: Vlada snabdeva pumpe iz rezervi

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2022

-

23:30

Štrajkovi u rafinerijama i skladištima energenata doneli nove probleme Francuskoj: Vlada snabdeva pumpe iz rezervi
Štrajkovi u rafinerijama i skladištima energenata doneli nove probleme Francuskoj: Vlada snabdeva pumpe iz rezervi - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Francuska Vlada saopštila je danas da je u jeku štrajkova u rafinerijama i skladištima energenata koji su zaustavili proizvodnju i blokirali isporuke goriva u Francuskoj, posegla za nacionalnim strateškom rezervama nafte kako bi obezbedila snabdevanje benzinskih pumpi koje su ostale bez goriva.

Portparol francuske vlade Olivije Veran rekao je da je situacija "napeta", ali je napomenuo da nema manjka u zalihama goriva na nacionalnom nivou, pozivajući potrošače da gorivo ne kupuju panično, prenosi Rojters.

U najteže pogođenom regionu O-de-Frans, vlasti su zabranile prodaju benzina i dizela kupcima sa kanisterima i drugim prenosivim kontejnerima.

"Naravno da veoma, veoma pažljivo pratimo situaciju zajedno sa operaterima i tu i tamo, kada je to potrebno, koristimo naše strateške zalihe kako bismo omogućili snabdevanje benzinskih pumpi", rekao je Veran na konferenciji za novinare.

Štrajk na koji je pozvao levičarski CGT sindikat u kompaniji Total enerži, poremetio je rad u dve rafinerije i u dva skladišta, a dve rafinerije kompanije Ekson mobajl od 20. septembra su suočene sa sličnim problemima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis