Biznis vesti

EPS traži pomoć stručnjaka i naučnika u energetskoj tranziciji - oformiće dva tima

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2022

-

17:46

EPS traži pomoć stručnjaka i naučnika u energetskoj tranziciji - oformiće dva tima
EPS traži pomoć stručnjaka i naučnika u energetskoj tranziciji - oformiće dva tima - Copyright EPS, Tanjug/Miloš Milivojević, Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

U Elektroprivredi Srbije biće oformljeni Stručni i Naučni savet, odlučio je v.d. direktora tog javnog preduzeća Miroslav Tomašević. U informaciji objavljenoj na službenom sajtu navodi se da je saradnja struke i nauke u vreme energetske tranzicije, a posebno u vreme aktuelne najveće energetske krize, preko je potrebna za ceo elektroenergetski sektor, a posebno za Elektroprivredu Srbije.

Rad ta dva tela je osnov za čvršće povezivanje struke i nauke, kao i za primenu inovativnih rešenja, što je veoma značajno za strateški razvoj EPS-a, navodi EPS.

Stručni savet je stalno savetodavno telo direktora EPS-a koje razmatra opravdanost i prihvatljivost studija, projekata, investiciono-tehničke dokumentacije.

Stalni članovi su izvršni direktori EPS, pomoćnici i savetnici direktora, a pridruženi će biti po potrebi i drugi zaposleni u toj kompaniji, kao i oni koji nisu u radnom odnosu "a svojim visokostručnim znanjem, iskustvom, profesionalnim autoritetom i priznatim rezultatima mogu na najbolji način da doprinesu ostvarenju poslovnih ciljeva".

Naučni savet EPS razmatraće i predlagati primenu savremenih naučnih dostignuća za intenzivan i dinamičan razvoj kompanije kako bi se ostvarili uslovi za povećanje učešća obnovljivih izvora u energetskom portfelju EPS i realizaciju strategije razvoja energetike.

"U ovom savetu biće zaposleni koji su stekli ili stiču naučna zvanja u naučnim ustanovama, kao i stručnjaci koji ne rade u EPS, ali koji svojim znanjem i naučnim rezultatima u institucijama nacionalnog značaja, naučnim institutima i visokoškolskim ustanovama mogu dati doprinos u kreiranju i realizaciji programa i planova za razvoj i ostvarenje strateških ciljeva EPS", navodi se u informaciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis