Privreda

EPS: Pripreme za zimsku sezonu u završnoj fazi, stiže oprema za mlin koji je oštećen prošlog decembra

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2022

-

21:27

EPS: Pripreme za zimsku sezonu u završnoj fazi, stiže oprema za mlin koji je oštećen prošlog decembra
EPS: Pripreme za zimsku sezonu u završnoj fazi, stiže oprema za mlin koji je oštećen prošlog decembra - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Elektroprivreeda Srbije je danas saopštila da pripreme za zimsku sezonu ulaze u završnu fazu, remonti proizvodnih kapaciteta su pri kraju i da se nabavlja dodatni ugalj.

"Remonti proizvodnih kapaciteta su pri kraju, u toku su i projekti za poboljšanje proizvodnje uglja, a nabavljaju se i dodatne količine uglja. Pripreme za zimsku sezonu u EPS-u ulaze u završnu fazu, a ovih dana u rudarskom i termo sektoru u toku su veoma složeni poslovi", navode iz EPS-a.

Dodaje se da EPS već mesecima intenzivno preduzima sve neophodne mere da spremno uđe u zimski period kako bi građani i privreda imali dovoljno električne energije naredne zime.

EPS navodi da je na kolubarskom kopu "Tamnava – Zapadno polje" završeno podizanje i montaža strele balasta na "odlagaču 4". Ističe se da se radi o jednoj od najsloženijih tehnoloških operacija u rudarstvu. Dodaje se da sledi još nekoliko zahtevnih poslova kako bi taj odlagač ponovo bio uključen u proizvodnju do kraja ove godine.

Počela isporuka opreme za oštećen mlin

EPD saopštava da je u TE "Nikola Tesla B" počela isporuka opreme za mlin koji je oštećen u decembru prošle godine.

"Sledi montaža ostale opreme kako bi mlin bio spreman za rad u decembru", ističu u EPS.

Dodaje se da su zaposleni u TENT uradili sva potrebna geodetska merenja, a tokom remonta bloka B2 remontovan je kanal aero-smeše sa klapnama i kanal recirkulacionih gasova mlina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis