Biznis vesti

Najveći svetski proizvođač grafenskih nanocevi planira izgradnju postrojenja u Staroj Pazovi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/12/2022

-

09:48

Najveći svetski proizvođač grafenskih nanocevi planira izgradnju postrojenja u Staroj Pazovi
Najveći svetski proizvođač grafenskih nanocevi planira izgradnju postrojenja u Staroj Pazovi - Copyright Promo/OCSiAl

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija OCSiAl sa sedištem u Luksemburgu planira da u Staroj Pazovi od 2023. do 2024. godine izgradi centar za grafenske nanocevi. Očekuje se da će fabrika imati oko 200 zaposlenih sa različitim nivoom obrazovanja i iskustva.

Kao najveći svetski proizvođač grafenskih nanocevi OCSiAl poseduje jedinu skalabilnu tehnologiju za njihovu sintezu u industrijskim količinama.

Postrojenje za sintezu planirano u Staroj Pazovi biće središte industrijskog centra grafenskih nanocevi, koje će pratiti proizvodne linije koncentrata nanocevi za različite polimere i disperzije nanocevi za povećanje gustine energije baterija za električna vozila.

Promo/OCSiAl

 

Kompanija je osnovana 2010. godine u Luksemburgu, a u Srbiji posluju od marta 2022. godine. Posluju u više od 50 zemalja sa više od 450 zaposlenih, uključujući i više od 100 ljudi u odeljenju za istraživanje i razvoj i tehničkoj podršci.

Šta su to grafenske nanocevi?

Grafenske nanocevi su jedini aditiv za sve namene koji može poboljšati specifična svojstva više od 50 odsto materijala na tržištu.

Ranije poznate kao ugljenične nanocevi sa jednim zidom, u pitanju su grafenski listovi debljine jednog atoma umotane u cevi. Kada se ubace u materijal, grafenske nanocevi stvaraju trodimenzionalnu, ojačavajuću provodnu mrežu koja daje novi skup svojstava i omogućava stvaranje do sada neviđenih materijala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis