Biznis vesti

Ilon Mask za tri dana prodao 22 miliona akcija u Tesli: Investitori zabrinuti zbog pada vrednosti

Komentari

Autor: CNBC

15/12/2022

-

09:31

Ilon Mask za tri dana prodao 22 miliona akcija  u Tesli: Investitori zabrinuti zbog pada vrednosti
Ilon Mask za tri dana prodao 22 miliona akcija u Tesli: Investitori zabrinuti zbog pada vrednosti - Copyright AP Photo/Susan Walsh, File

veličina teksta

Aa Aa

Američki milijarder i vlasnik kompanije Tesla motors, Ilon Mask prodao je drugi paket svojih akcija u toj kompaniji za proizvodnju električnih automobila vredan 3,6 milijardi dolara.

Kako se navodi u izveštaju Komisije za hartije od vrednosti, Mask je za samo tri dana prodao još oko 22 miliona akcija u Tesli, prenosi CNBC.

Transakcije su obavljene ove nedelje od ponedeljka do srede. Ovo je Maskova druga velika prodaja akcija u Tesli, od kako je u oktobru kupio Tviter.

Početkom novembra Majsk je saopštio da je prodao paket akcija u Tesli vredan oko četiri milijarde dolara. Kako su svetski mediji naknadno javili ukupna vrednost akcija prodatih u tom periodu iznosi nešto više od pet milijardi dolara.

Mask je u aprilu prodao akcije u Tesli u visini od 8,5 milijardi dolara, a tada je rekao da ne planira dalju prodaju svog udela u Tesli. Nakon najnovije prodaje mnogi investitori su uznemireni zbog pada vrednosti akcija te kompanije na najniži nivo u poslednje dve godine, ocenjuje Rojters.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis