Biznis vesti

JANAF sklopio dvogodišnji ugovor o transportu sirove nafte sa NIS-om

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2022

-

17:50

JANAF sklopio dvogodišnji ugovor o transportu sirove nafte sa NIS-om
JANAF sklopio dvogodišnji ugovor o transportu sirove nafte sa NIS-om - Copyright Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić, Jaroslav Pap, Dimitrije Goll, Pres služba NIS-a

veličina teksta

Aa Aa

Preduzeće Jadranski naftovod (JANAF) objavilo je da je potpisalo ugovor o transportu sirove nafte sa srpskom naftnom i gasnom kompanijom NIS za 2023. i 2024. godinu.

NIS je za period od 1. januara 2023. do 31. decembra 2024. godine rezervisao JANAF-ove kapacitete za transport 6,2 miliona tona sirove nafte (plus-minus 10 posto) po principu "puno za prazno", navodi se u saopštenju JANAF-a objavljenom danas na Zagrebačkoj berzi.

"S velikim zadovoljstvom objavljujemo sklapanje ovog dugoročnog ugovora za transport, kojim u 2023. nastavljamo saradnju s našim dugogodišnjim partnerom", piše u obaveštenju.

Dodaje se da je sklapanje ovog ugovora za JANAF najava još jedne uspešne poslovne godine u kojoj se nadaju daljem razvoju odnosa s postojećim i novim partnerima.

JANAF, koji je u većinskom vlasništvu hrvatske države upravlja terminalima za sirovu naftu i naftne derivate koji se nalaze na ostrvu Krku, kao i u Sisku, Virju, Slavonskom Brodu i Žitnjaku.

Komentari (0)

Biznis