Biznis vesti

Vučić o nalazištima zlata u Srbiji: U jednoj siromašnoj opštini ga ima više nego u rudniku "Čukaru Peki"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/01/2023

-

10:33

Vučić o nalazištima zlata u Srbiji: U jednoj siromašnoj opštini ga ima više nego u rudniku "Čukaru Peki"
Vučić o nalazištima zlata u Srbiji: U jednoj siromašnoj opštini ga ima više nego u rudniku "Čukaru Peki" - Copyright profimedia/Donat Sorokin/TASS

veličina teksta

Aa Aa

Jedno nalazište zlata i kalcijum-karbonata u Srbiji pronađeno je u Gadžin Hanu, a drugo na jugoistoku zemlje, saopštio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je još sredinom decembra objavio da su u Srbiji otkrivena nalazišta zlata i kalcijum-karbonata. Sada, pak otkriva da je drugo nalazište u jednom od najsiromašnijih delova Srbije.

"Za jedno se zna da je u Gadžinom Hanu, a čekam dozvolu da kažem gde je tačno i ovo drugo", rekao je.

Vučić kaže da će opština, čije se ime još krije u tajnosti, doslovno procvetati, kao i da je u njoj pronađeno "mnogo više zlata nego što imamo u rudniku Čukaru Peki".

"Da sam birao bolju opštinu, ne bih je našao. U pitanju je jugoistok Srbije. Ta opština će procvetati", zaključio je predsednik Srbije.

Postoje zemlje koje ne žele da Srbija napreduje i odskače od drugih, kaže predsednik.

"Kada imate litijum, vi odskačete. Kako su UAE odskočile u odnosu na Jemen. Ana me zove, kaže čestitaju iz sveta jer smo našli litijum. Naseli smo kao narod na provokaciju stranih službi koje su to maestralno odradile. To je bio napad na Srbiju, stvaranje atmosfere u kojoj su mnogi pomislili da brane Srbiju. Nisam razumeo dubinu napada koji je došao spolja"

Vučić kaže da smo izgubili vreme, ali je sreća da imamo stabilne i jake finansije.

"Imamo dobru situaciju, ova zima će proći dobro, sledeća će biti teža ne samo za nas, nego za celu Evropu", zaključuje.

 

Komentari (0)

Biznis