Biznis vesti

Radnici Amazona započeće u ponoć prvi štrajk u Velikoj Britaniji: Traže da budu plaćeni kao kolege u SAD

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2023

-

13:04

Radnici Amazona započeće u ponoć prvi štrajk u Velikoj Britaniji: Traže da budu plaćeni kao kolege u SAD
Tanjug/AP/Kathy Willens - Copyright Tanjug/AP/Kathy Willens

veličina teksta

Aa Aa

Radnici Amazona u gradu Koventri u Velikoj Britaniji započeće u ponoć prvi štrajk u toj zemlji zbog nezadovoljstva visinom plata. Oko 300 članova sindikata GMB, od 1.000 koji rade u kompanijom skladištu BHX4, prestaće da radi u ponoć, a obustava će trajati 24 sata, preneo je britanski "Tajms".

Oni traže da budu plaćeni kao kolege u SAD, koji dobijaju 18 dolara ili 14.65 funti na sat, umesto predloženog povećanja od 50 penija na sat koje je Amazon predložio u avgustu. Prema predlogu kompanije, najmanje plaćeni radnik dobijao bi 10,50 funti na sat.

Radnicima je, takođe, ponuđena jednokratna isplata za oktobar i novembar u iznosu od 500 funti.

GMB navodi da je ova satnica niža od one koju nude kompanije Asda, Dizni i Primark, koje takođe imaju skladišta u Koventriju.

Portparol Amazona rekao je da će rad ove nedelje biti nastavljen uobičajno i da klijenti neće osetiti posledice štrajka.

"Cenimo veliki rad koji obavljaju naši timovi tokom godine i ponosni smo što možemo da ponudimo minimalnu početnu satnicu koja iznosi od 10.50 funti, do 11.45, zavisno od radnog mesta", rekao je portparol.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis