Biznis vesti

Amazon najavio otpuštanje 18.000 radnika

Komentari

Autor: Tanjug

05/01/2023

-

08:15

Amazon najavio otpuštanje 18.000 radnika
Amazon najavio otpuštanje 18.000 radnika - Copyright Tanjug/AP/Mark Lennihan

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor američke kompanije za trgovinu putem interneta Amazon, Andi Džesi, saopštio je da ta kompanija planira da otpusti više od 18.000 radnika.

Džesi je informaciju o otpuštanju radnka objavio na internet stranici Amazona, prenosi Rojters.
Izvršni direktor Amazona je poručio da će razgovori sa radnicima početi 18. januara i da će oni koju budu obuhvaćeni otpuštanjima dobiti pomoć u vidu otpremnine i podršku pri pronalaženju drugog posla.

Otkazima će u najvećoj meri biti pogođeni sektori internet prodavnice Amazon Stors, kao i sektori za upravljanje ljudskim resursima, navodi se u objavi.

Amazon, čije je sedište u Sijetlu, u decembru je veće počeo sa otpuštanjem radnike, a tada je izvor iz kompanije rekao za Rojters da će biti otpušteno 10.000 ljudi. Amazon globalno zapošljava više od 1,5 miliona radnika i prema procenama priprema se za usporavanja poslovnog rasta, jer sve veća inflacija prisiljava preduzeća i potrošače na smanjenje potrošnje, ocenjuje Rojters.

Uoči očekivane recesije i zbog slabijih poslovnih rezultata, ranijih meseci otpuštanja su već, između ostalih, najavili Meta, kompanija u okviru koje posluju Fajsbuk i Instagram, iz koje je saopšteno da će otpustiti više od 11.000 radnika, kao i američka softverska kompanija Mikrosoft koja je najavila da će ih otpustiti oko 1.000.
 

Komentari (0)

Biznis