Biznis vesti

Međunarodni sajam turizma od 23. do 26. februara, Kandić: Kina prihvatila ponudu da bude ovogodišnja zemlja partner

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/02/2023

-

15:12

Međunarodni sajam turizma od 23. do 26. februara, Kandić: Kina prihvatila ponudu da bude ovogodišnja zemlja partner
Međunarodni sajam turizma od 23. do 26. februara, Kandić: Kina prihvatila ponudu da bude ovogodišnja zemlja partner - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni sajam turizma održaće se ove godine na Beogradskom sajmu 44. put u periodu od 23. do 26. februara. Kako je za Euronews Srbija rekao uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma, zemlja-partner najznačajnije turističke manifestacije ne samo u našoj zemlji nego i u celoj Jugositočnoj Evropi ove godine je Narodna Republika Kina. 

"Savetnik za kulturu ambasade NR Kine u Beogradu Xu Hong obavestio me je da je Kina prihvatila našu ponudu da bude država partner na predstojećem 44. Međunarodnom sajmu turizma, koji će biti održan od 23. do 26. februara. Nadamo se da će ovo biti najbolji sajam turizma do sada i da će se kineski turisti uskoro vratiti na prvo mesto, kada su u pitanju dolasci stranih gostiju u Srbiju", rekao je Kandić.

Nacionalna turistička agencija Kine prvi put se predstavila na sajmu u Beogradu 2017. godine, a već 2019. godine turisti iz ove zemlje postali su najbrojniji strani posetioci Srbije. Njihov broj je od pandemije virusa korona smanjen, a ovogodišnji sajam turizma će biti prilika da Srbija ponovo privuče goste iz Kine.

FoNet/Velimir Ilić

 

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Srbiju je u periodu od januara do novembra 2022. godine posetilo 3,58 miliona turista, što je za 53,9 odsto više nego prošle godine. Od toga, domaćih gostiju je bilo 1,96 miliona ili za 34,2 procenta više nego u istom periodu 2021, dok je broj stranih posetilaca skočio za 87,3 posto na 1,61 milion.

Najveća turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi prošle godine je okupila 400 izlagača iz više od 25 zemalja, a posetilo ga je 32.115 ljudi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis