Biznis vesti

Završen Sajam turizma u Novom Sadu

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2022

-

22:04

Završen Sajam turizma u Novom Sadu
Završen Sajam turizma u Novom Sadu - Copyright Tanjug/Grad Novi Sad kabinet gradonačelnika

veličina teksta

Aa Aa

Na Novosadskom sajmu je od 17. do 19. novembra održan 53. međunarodni sajam turizma, koji je okupio više od 250 učesnika iz Srbije, zemlje partnera Crne Gore, kao i iz BiH, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije.

U Hali "Master" tokom tri dana predstavile su se agencije, organizacije, institucije, poslovna udruženja, turoperateri, hoteli, banje, terme, nacionalni parkovi, osiguravajuće kuće, javna preduzeća, vinarije i destilerije, mali proizvođači hrane i pića, saopšteno je iz Novosadskog sajma.

Zemlja partner Crna Gora je prvenstveno najavljivala aranžmane za zimovanja, dočeke nove godine, ali i prve za letovanja u dobro poznatim primorskim mestima.

Na Danima karijere registrovalo se 60 posetilaca, a poslove su, pored hotela na Kipru, između ostalih nudili i UR Vida Foods & Coffee, Milenijum osiguranje. Prijavljivali su se pomoćni radnici, kuvari, baristi, savetnici za prodaju osiguranja -životnog i neživotnog.

U B2B Pointu održano je i 10 sastanaka sa većim brojem učesnika. Kongresni centar "Master" bio je mesto na kojem su održani brojni stručni skupovi posvećeni đačkom, omladinskom turizmu kao i savremenim tendencijama u turizmu i hotelijerstvu.

Samo je Konferencija, koja je organizovana u saradnji sa Prirodno matematičkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, koja je trajala tri dana, okupila oko 100 učesnika/autora iz Srbije, Severne Makedonije, Bugarske, Turske, Italije, Kipra, SAD, Crne Gore, Hrvatske, dok je veliko interesovanje vladalo i za teme iz oblasti medicinskog turizma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis