Privreda

Na Sajmu zapošljavanja u Novom Sadu poslodavci oglasili 1.100 radnih mesta: "Svaki treći posetilac se zaposli"

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2022

-

15:20

Na Sajmu zapošljavanja u Novom Sadu poslodavci oglasili  1.100 radnih mesta: "Svaki treći posetilac se zaposli"
Potpisivanje ugovora - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Grad Novi Sad i Nacionalna služba za zapošljavanje danas su organizovali 32. Sajam zapošljavanja na kome je 53 preduzeća ponudilo 1.100 slobodnih radnih mesta, saopšteno je iz gradske uprave. Gradonačelnik Novog Sada Milan Ðurić rekao je da sajam omogućava neposredan kontakt nezaposlenih sa većim brojem poslodavaca i da izveštaji sa dosadašnjih sajmova pokazuju da se u roku od tri do šest meseci nakon održanog sajma zaposli svaka četvrta osoba koja je posetila manifestaciju.

Portparolka novosadske filijale Nacionalne službe za nezaposlene, Ðurđina Mačak rekla je da su se sajmovi zapošljavanja pokazali kao najefikasnija mera.

"Prateći evaluaciju godinama unazad dolazimo do podatka da se svaki treći posetilac zaposliti čak i na samom sajmu. Direktan susret poslodavaca i nezaposlenih u Novom Sadu organizujemo dva puta godišnje, pa je već i tradicija da postoje prolećni i jesenji sajmovi zapošljavanja. Dobar primer je protekli sajam iz marta kada je 550 ljudi dobilo posao odmah na licu mesta", istakla je Mačak.

Poslodavci najteže dolaze do zanatlija: nedostaju rukovaoci građevinskim mašinama, električari i vodoinstalateri. Deficitarni među visokoobrazovanima trenutno su kadrovi u IT industriji. Tržištu rada nedostaju mašinski inženjeri i elektroinženjeri. Do poslova u ovom trenutku teže dolaze pravnici i ekonomisti, jer ih je znatno više od potreba na tržištu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis