Biznis vesti

Više od 17.000 mladih se prijavilo za program "Moja prva plata" - od danas povezivanje sa poslodavcima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/11/2022

-

10:39

Više od 17.000 mladih se prijavilo za program "Moja prva plata" - od danas povezivanje sa poslodavcima
Više od 17.000 mladih se prijavilo za program "Moja prva plata" - od danas povezivanje sa poslodavcima - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

U trećem ciklusu programa "Moja prva plata" konkurisalo je više od 17.000 mladih, od čega 60 odsto žena, za oko 12.000 radnih pozicija, koje je ponudilo 7.500 poslodavaca, saopštili su iz Nacionalne službe za zapošljavanje. Od danas počinje povezivanje sa potencijalnim poslodavcima, tokom kojeg će kompanije selektovati najbolje kandidate. Program omogućava podršku zapošljavanju mlađih od 30 godina, bez radnog iskustva sa najmanje završenom srednjom školom.

U prvoj polovini novembra kandidate biraju firme iz privatnog sektora, a u drugoj poslodavci iz javnog sektora.

"Dve nedelje nakon povezivanja, biće formirane konačne liste poslodavaca i kandidata i dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs. U roku od 15 dana od dana objavljivanja ovih listi sledi potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata. Kandidati će ući u kompanije u kojima će sticati svoja prva radna iskustva, neophodna znanja i veštine najkasnije do kraja decembra", navode u NSZ.

Program "Moja prva plata" traje devet meseci, a za to vreme Nacionalna služba za zapošljavanje kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno će isplaćivati 25.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 30.000 dinara. Program realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

"Moja prva plata" se realizuje od kraja avgusta 2020. godine i u dva ciklusa učestvovalo je skoro 18.000 mladih i oko 10.000 poslodavaca. Detaljnije informacije dostupne su na veb sajtovima: nsz.gov.rs i mojaprvaplata.gov.rs

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis