Biznis vesti

Kuvalo za vodu i kalupi za mafine se povlače s tržišta: Upozorenje na hemijski rizik i opasnost od električnog udara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/02/2023

-

12:00

Kuvalo za vodu i kalupi za mafine se povlače s tržišta: Upozorenje na hemijski rizik i opasnost od električnog udara
Kuvalo za vodu i kalupi za mafine se povlače s tržišta: Upozorenje na hemijski rizik i opasnost od električnog udara - Copyright Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine je preko Sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima (NEPRO) objavilo da se sa našeg tržišta povlače dva proizvoda. U pitanju su kuvalo za vodu i kalupi za mafine. Kako se navodi, kod kuvala postoji rizik od električnog udara, jer proizvod nema uzemljenje, pa korisnik može da dođe u dodir sa delovima pod naponom, dok kod modli postoji "hemijski rizik" prenosa materijala za pakovanje hrane na prehrambeni proizvod koji se u njima nalazi. Za oba proizvoda je naloženo povlačenje sa tržišta, kao i opoziv proizvoda od potrošača.

Kako je upozorio NEPRO, reč je o kuvalu za vodu brenda ROX, tip/model 57831, sa oznakom bar koda 3858890578317, kapaciteta 1,8 litara. Navodi se i da je proizvod upakovan u kartonskoj kutiji crno-sive boje. Proizvođač je kineska kompanija Guangdong Kelian Electrical Appliance Co, a uvoznik firma "ROX-BG" doo, Rucovićeva 7, Beograd. Distributeri ovog proizvoda u Srbiji su prodavnice Flutoo doo, TS Stork Group doo, STR Ducko marketi, Roaming Electronic doo, PTP DIS doo, Senta promet AD i drugi.

Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija

 

Drugi sporan proizvod su silikonske modle - kalupi za mafine robne marke Pepco model SКU 310531 broj serije 2200131053168. Proizvod je upakovan na kartonskoj podlozi sa prednjom - providnom plastičnom stranom. U obrazloženju piše da na kalupima postoji rizik migracije/prenosa formaldehida i melamina sa pomenutih materijala za pakovanje hrane na prehrambeni proizvod koji se u njima nalazi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis