Biznis vesti

Za dva i po sata podeljeno svih 30.000 vaučera za odmor u Srbiji - devet destinacija najpopularnije

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2021

-

12:56

Za dva i po sata podeljeno svih 30.000 vaučera za odmor u Srbiji - devet destinacija najpopularnije
Za dva i po sata podeljeno svih 30.000 vaučera za odmor u Srbiji - devet destinacija najpopularnije - Copyright Wikipedia.org/AcaSrbin

veličina teksta

Aa Aa

Na šalterima pošta za manje od dva i po sata primljeno je svih 30.000 prijava za subvencionisani odmor u Srbiji, kojima je potrošena i treća tura vaučera, rečeno je Tanjugu u Pošti Srbije.


Zajedno sa prva dva ovogodišnja ciklusa podeljeno je ukupno 150.000 vaučera kojim država subvencioniše odmor građana u domaćim turističkim objektima.

Prijavljivanje za treću, dodatnu količinu od 30.000 vaučera, kažu u Pošti, počelo je jutros u poštama širom zemlje i završeno je za manje od dva i po sata.

Na šalterima 1.307 pošta građani su predavali popunjene prijave, uz prateću dokumentaciju i u 10 časova i 28 minuta evidentirana je poslednja prijava, i to u Užicu.

Ministarka Turizma Tatjana Matić je izjavila da su najveće interesovanje, kao i do sada, pokazali penzioneri (55,06%), zatim zaposleni (30,46%) i nezaposleni (11,21%).

Najtraženije destinacije su ovog puta bile Sokobanja, Vrnjačka banja, Zlatibor, Ribarska banja, Sijarinska banja, Gornja Trepča, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača. Građanima je na raspolaganju bilo ukupno 2.230 ugostiteljskih objekata za koje su mogli da podnose svoje prijave.

Vaučeri za 2021. godine moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.

Vaučer može da koristi samo osoba na čije ime i glasi. Ovim vaučerom može da se plati samo usluga smeštaja. Takođe, vaučer može da se iskoristi isključivo u ugostiteljskom objektu za koji je izdat, odnosno u kom je izvršena rezervacija smeštaja. Ime ugostiteljskog objekta biće odštampano na samom vaučeru.

Šesta sezona jeftinijeg odmora u Srbiji

Država vaučerima od 5.000 dinara subvencioniše odmor u Srbiji od 2015. godine. Ova mera ima brojne pozitivne efekte na razvoj i unapređenje turizma u Srbiji. Osim najtraženijih destinacija, zahvaljujući ovoj akciji mnoga mesta poput Ljubovije,  Apatina, Bele Crkve, Ivanjice, Zlatara, Krupnja postala su takođe posećenija i vidljivija na turističkoj mapi Srbije.

Broj zainteresovanih ugostitelja koji učestvuju u programu realizacije vaučera  konstantno se povećava. Kada je započeta akcija 2015. godine, prijavila su se ukupno 243 ugostitelja, dok ih se 2019. godine prijavilo 1.400, a ove godine više od 2.000.

Program dodele vaučera za odmor u Srbiji omogućio je građanima da bolje upoznaju svoju zemlju i uživaju u raznovrsnoj turističkoj ponudi. U opštinama ističu da se, osim rasta prometa domaćih turista, većeg broja kategorisanih objekata, povećao i prihod od boravišne takse jedinicama lokalne samouprave, a veća je i popunjenost smeštajnih kapaciteta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis