Biznis vesti

Hant: Želim da smanjim poreske stope, ali prvo privreda mora da ima brži rast

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2023

-

15:31

Hant: Želim da smanjim poreske stope, ali prvo privreda mora da ima brži rast
Džeremi Hant - Copyright Tanjug/AP/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Britanski ministar finansija Džeremi Hant izjavio je danas da želi da smanji poreske stope za pojedince, a posebno za preduzeća na duži rok, ali je upozorio da će za to biti potrebno vreme jer privreda prvo morala da zabeleži brži rast. 

Hant, koji treba da predstavi budžetski izveštaj u sredu, rekao je da su niže poreske stope moguće samo kada privreda bude na održivom putu da beleži rast.

Hant je, za GB njuz, istakao da je cilj povećanje produktivnog kapaciteta privrede, ukazujući da visoko oporezovana, visoko regulisana ekonomija ima manje proizvodnih kapaciteta, preneo je Rojters.

Hant je nagovestio da će prvo razmotriti mere za podsticanje poslovnih ulaganja, odnosno mere koje omogućavaju preduzećima da prebiju rashode u odnosu na njihov poreski račun.

Poslanici iz Hantove vladajuće Konzervativne partije žele da zaustave aprilski nagli skok stope poreza na dobit da bi se pomoglo britanskoj privredi na ivici recesije i koja jedina u Grupi sedam (G7) nije povratila rast pre pandemije korone. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis