Evropa

Džeremi Hant imenovan za novog britanskog ministra finansija

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2022

-

16:00

Džeremi Hant imenovan za novog britanskog ministra finansija
Džeremi Hant - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši šef diplomatije Džeremi Hant imenovan je za novog ministra finansija Velike Britanije, saopšteno je iz kabineta premijerke Liz Tras, nakon što je Kvasi Kvarteng podneo ostavku na tu funkciju, izveštava Rojters.

Kvarteng je objavio na Tviteru pismo o ostavci upućeno premijerki u kojem je naveo: "Tražili ste od mene da odstupim s funkcije kao vaš ministar finansija. Prihvatio sam".

Britanska agencija navodi da je Kvarteng time potvrdio da ga je smenila premijerka Tras, i dodaje da je on treći ministar finansija koji je napustio vladu ove godine.

Pojedini mediji u Ujedinjenom Kraljevstvu su ranije danas objavili da je Trasova otpustila Kvartenga uoči konferencije za novinare na kojoj se očekuje da izvesti o ukidanju nekih delova vladinog ekonomskog paketa, u pokušaju da preživi tržišna i politička previranja koja su zahvatila zemlju.

"Važno je da se sada, dok napredujemo, naglasi posvećenost vaše vlade fiskalnoj disciplini. Srednjoročni fiskalni plan je od krucijalnog značaja za ostvarenje tog cilja i radujem se da vas i mog naslednika podržim iz zadnje klupe da to postignete“, poručio je Kvarteng.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa