Evropa

Britanski ministar finansija podneo ostavku: "Tražili ste da odstupim sa funkcije, prihvatio sam"

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2022

-

15:10

Britanski ministar finansija podneo ostavku: "Tražili ste da odstupim sa funkcije, prihvatio sam"
Britanski ministar finansija Kvasi Kvarteng - Copyright Tanjug/Aaron Chown/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanski ministar finansija Kvasi Kvarteng saopštio je danas da je podneo ostavku nakon što je to od njega zatražila premijerka Liz Tras.

"Tražili ste od mene da odstupim s funkcije kao vaš ministar finansija. Prihvatio sam", naveo je Kvarteng u pismu ostavke upućenom Trasovo, koje je objavio na Tviteru, javlja Rojters.

Britanska agencija navodi da je Kvarteng time potvrdio da ga je smenila premijerka Tras, i dodaje da je on treći ministar finansija koji je napustio vladu ove godine.

Pojedini mediji u Ujedinjenom Kraljevstvu su ranije danas objavili da je Trasova otpustila Kvartenga uoči konferencije za novinare na kojoj se očekuje da izvesti o ukidanju nekih delova vladinog ekonomskog paketa, u pokušaju da preživi tržišna i politička previranja koja su zahvatila zemlju.

"Važno je da se sada, dok napredujemo, naglasi posvećenost vaše vlade fiskalnoj disciplini. Srednjoročni fiskalni plan je od krucijalnog značaja za ostvarenje tog cilja i radujem se da vas i mog naslednika podržim iz zadnje klupe da to postignete“, poručio je Kvarteng.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa