Biznis vesti

Brnabić sa predstavnicima MK Grupe i AIK Banke povodom donacije u okviru programa "Podrška porodici"

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2023

-

10:08

Brnabić sa predstavnicima MK Grupe i AIK Banke povodom donacije u okviru programa "Podrška porodici"
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima "MK Grupe" i "AIK Banke" povodom donacije u okviru programa "Podrška porodici", za koju ove kompanije izdvajaju sredstva u vrednosti od 600.000 evra namenjenih za unapređenje uslova u jaslicama i vrtićima širom Srbije i regiona.

Premijerka je zahvalila kompanijama na doprinosu privrednom životu Srbije i izrazila zadovoljstvo što će Vlada Srbije raditi sa njima na ovom značajnom projektu, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Brnabić je istakla da su "MK Group" i "AIK Banka" među investitorima koji uspešno posluju kako u Srbiji, tako i u regionu, da je društveno-odgovorno poslovanje aspekt bez kog država ne može da bude uspešna i da joj je posebno drago to što te kompanije, u godini kada obeležavaju jubilej, doniraju sredstva u iznosu od 200.000 evra vrtićima u osam lokalnih samouprava. 

"Verujem da ćemo uz pomoć resornog ministarstva sredstva uložiti u ono u šta je najpotrebnije i kako bi bilo komplementarno sa svim onim što je Vlada do sada uradila, ovo je primer i svim ostalim kompanijama kako dobro raditi i kako uneti društveno-odgovornu komponentu poslovanja koja je izuzetno važna", naglasila je premijerka.

Za vrtiće u našoj zemlji, za renoviranje ili opremanje njihovih prostora, kompanije su opredelile iznos od 200.000 evra, sa fokusom na opštine u kojima posluju.

Pored predsednice Vlade, sastanku je prisustvovao i ministar prosvete Branko Ružić koji je takođe zahvalio kompanijama na društveno-odgovornom poslovanju i poboljšanju uslova u predškolskim ustanovama. 

Saradnjom sa Vladom Srbije i resornim ministarstvom, donatori će dobiti podršku u procesu definisanja mehanizma za realizaciju donacija i određivanja namene sredstava u skladu sa prioritetnim potrebama, navodi se u saopštenju. 

Generalni direktor "MK Group" Mihailo Janković rekao je da je ponosan što se već sedam godina zajedno sa "AIK Bankom" realizuje društveno-odgovorni program "Podrška porodici", a da je ove godine donacija u vrednosti od 600.000 evra namenjena unapređenju uslova u vrtićima u Srbiji i regionu. 

"Darivanje najmlađih je najbolji način da se otpočne obeležavanje jubileja - četiri decenije poslovanja", rekao je Janković i dodao da će samo u ovoj godini biti izdvojeno više od milion evra za različite aktivnosti usmerene ka deci, jer se ulaganjem u njih slavi budućnost.

Program "Podrška porodici" postoji od 2017. godine kada je pokrenut sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih "MK Group" i "AIK Banke" koji se ostvare u ulozi roditelja, da bi se kasnije proširio eksterno, kroz donacije ustanovama koje se bave decom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva. 

Prošle godine projekat se bavio unapređenjem uslova u porodilištima sa fokusom na bebe, trudnice i porodilje, dok je ove godine tema predškolsko obrazovanje i razvoj dece uzrasta od jedne do šest godina, saopštila je Vlada Srbije.

"U svim zajednicama u kojima poslujemo, aktivno doprinosimo unapređenju uslova u kojima deca odrastaju, obrazuju se i razvijaju. Raduje me što naš program "Podrška porodici" iz godine u godinu proširujemo novim aktivnostima, i što smo ovogodišnje donacije namenili vrtićima u kojima naša deca provode svoje najranije godine. Briga o najmlađima je briga o zajedničkoj budućnosti svih nas", rekla je predsednica Izvršnog odbora "AIK Banke" Jelena Galić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis