Biznis vesti

Novi život stare linije: Er Srbijom od 6. aprila tri puta nedeljno iz Beograda do Tel Aviva

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/03/2023

-

20:23

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Er Srbija će od 6. aprila uspostaviti direktne letove između Beograda i Tel Aviva nakon trogodišnje pauze usled pandemije koronavirusa. Tim povodom, u rezidenciji ambasadora Izraela u Beogradu organizovan je prijem za predstavnike Er Srbije. 

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan kaže da veruje da će ova direktna linija dovesti i turiste, ali i poslovne ljude.

"Siguran sam da će doprineti povećanju broja turista i sklapanju poslova. Naše države su udaljenje manje od tri sata jedna od druge, tako da sam siguran da će ova direktna linija videti mnogo više Izrealaca kao turiste, ali i da će se vratiti kao poslovni ljudi i tražiti poslovne prilike i obrnuto. Nadam se da će srpski turisti dolaziti da vide izrael, svetu zemlju, ali i da će dolaziti zbog posla. Siguran sam da je na duže staze vrlo važno i odličan je korak ka jačanju naših već jakih veza", rekao je on.

Euronews

Generalni direktor Er Srbija Jirži Marek opisao je ovu liniju kao povratak Srednjeg istoka Zapadnom Balkanu.

"Tel Aviv je jedna od poslednjih destinacija koje nisu vraćene pre pandemije, tako da je ovo predstavlja naš povratak srednjem istoku. Počinjemo 6. aprila - prvo najavljujemo tri leta nedeljno koji će biti realizovani utorkom, četvrtkom i nedeljom. Prvi odgovor tržišta je vrlo dobar, zapravo baš smo danas dodali prvi let koji će biti 8. maja, od kada krećemo i ponedeljkom. Verujemo da ćemo napredovati na tržištu, ne samo u Izraelu", rekao je Marek.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis