Biznis vesti

Er Srbija prevezla više od pola miliona putnika od početka godine

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2023

-

10:38

Er Srbija prevezla više od pola miliona putnika od početka godine
Er Srbija prevezla više od pola miliona putnika od početka godine - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Er Srbija je premašila pola miliona prevezenih putnika od početka 2023. godine, dok je taj rezultat u prošloj godini ostvarila tek 10. maja, odnosno bilo joj je potrebno dva meseca više.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je da tražnja za letovima Er Srbije dobra, te da to pokazuje konstantni trend rasta.

"Na pragu smo letnje sezone, koja je tradicionalno najpopularnija za putovanja, a tokom koje ćemo ponuditi više od 20 destinacija do kojih nismo leteli prethodne godine. Verujemo da će meseci pred nama doneti nove rekorde za nacionalnu avio-kompaniju Republike Srbije. Očekujemo ne samo da ćemo ove godine po prvi put premašiti tri miliona prevezenih putnika, već i da ćemo možda doći do tri i po miliona", istakao je Marek.

Kada je reč o do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini, iz Er Srbije kažu da je srpska nacionalna avio-kompanija do broja od pola miliona prevezenih putnika stigla 20. aprila.

"Do sada ostvareni rezultati ukazuju da će u prvom kvartalu ove godine Er Srbija imati najveći broj putnika od 2013. godine, odnosno od kada posluje pod sadašnjim imenom", navodi se u saopštenju Er Srbije.

Oni kažu da je tokom osam uzastopnih meseci, od jula 2022. do februara 2023. godine, Er Srbija zabeležila rekordan broj prevezenih putnika i realizovanih letova.

"Dobri rezultati zabeleženi su i tokom zimskog reda letenja kada je broj prevezenih putnika tradicionalno manji. Upravo u tom periodu nacionalna avio-kompanija oborila je sopstvene rekorde prevezavši više od 200,000 putnika i tokom januara i tokom februara. U prvom mesecu 2023. godine Er Srbija je realizovala 2.756 letova, dok je u februaru taj broj iznosio 2.410", kažu iz Er Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis