Biznis vesti

Vučić: Manji porezi za poslodavce da bi povećali minimalac

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2021

-

12:41

Vučić: Manji porezi za poslodavce da bi povećali minimalac
Gradilište - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da država želi da pomogne najsiromašnijim radnicima i zato povećava minimalac. On je rekao da je dogovoreno povećanje neoporezivog dela osnovice na plate, koje će možda ići do 19.300, a druga mera je smanjenje poreza i doprinosa od 0,5 do 1,5 u zavisnosti kakvo bude stanje javnih finasija i budžetskog deficita pre kraja godine.

Na taj način bi država trebalo da olakša poslodavcima, koji će zbog povećanja minimalca imati veći trošak po svakom radniku.

"Pre osam godina minimalac je bio 159 evra, ako dođemo do 300 to je mnogo više i omogućava da od dve plate, makar mninalne, ljudi mogu da žive", rekao je Vučić u Borči na pitanje o povećanju minimalca i olakšicama za poslodavce.

Deo troškova poslodavca, pre svega privatnih, kako kaže država će preuzeti na sebe, smanjenjem obaveza poslodavcima, a da bi mogli da isplate minimalce najsiromašnijim radnicima.


"Time pokazujemo brigu prema siromašnim radnicima, a ne ugrožavmo biznis i želimo da pomognemo da razvijaju posao", naglasio je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis