Biznis vesti

Erbas blizu sklapanja rekordnog posla sa indijskom kompanijom IndiGo za prodaju 500 aviona A320

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2023

-

22:16

Erbas blizu sklapanja rekordnog posla sa indijskom kompanijom IndiGo za prodaju 500 aviona A320
Erbas blizu sklapanja rekordnog posla sa indijskom kompanijom IndiGo za prodaju 500 aviona A320 - Copyright Tanjug/AP/Manuel Blondeau

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija "Erbas" blizu je sklapanja potencijalno rekordnog posla za prodaju 500 aviona A320 za najvećeg indijskog prevoznika IndiGo, rekli su danas izvori iz avionske industrije.

Evropski proizvođač aviona se pojavio kao predvodnik za narudžbinu, naveli su izvori na marginama jednog sastanka avio-industrije u Istanbulu, javio je Rojters.

Takav posao bi vredeo najviše 50 milijardi dolara na osnovu nedavno objavljene Erbasove liste cena, ali obično vredi manje od polovine te sume zbog uobičajenih popusta avio industrije za velike ponude, navodi britanska agencija.

"Erbas" i "Boing" se takođe i dalje takmiče u odvojenim pregovorima o prodaji 25 aviona "A330 neo" ili "boing 787" avio-kompaniji IndiGo, rekli su izvori.

Izvršni direktor IndiGo Piter Elbers, koji prisustvuje godišnjem sastanku Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj u Istanbulu, odbio je da komentariše komercijalna pitanja.

"Erbas" i "Boing" su takođe odbili da komentarišu, navodi Rojters IndiGo je već jedan od najvećih Erbasovih kupaca i do sada je naručio ukupno 830 aviona iz porodice "erbas A320", dodaje britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis