Biznis vesti

Američki proizvođač čipova Mikron ulaže 551 miliona evra u svoju fabriku u Kini

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2023

-

11:00

Američki proizvođač čipova Mikron ulaže 551 miliona evra u svoju fabriku u Kini
Američki proizvođač čipova Mikron ulaže 551 miliona evra u svoju fabriku u Kini - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najveći američki proizvođač memorijskih čipova Mikron saopštio je danas da će u narednim godinama uložiti 551 miliona evra u svoje postrojenje za pakovanje čipova u kineskom gradu Sijanu.

"Ove investicije pokazuju da je Mikron nepokolebljivo posvećen poslovanju u Kini", naveo je šef Mikrona Sandžej Mehrotra u saopštenju na kineskoj društvenoj mreži ViČet (WeChat), prenosi Rojters.

Mikron će u sklopu ove investicije kupovati opremu za pakovanje čipova od podružnice tajvanske kompanije Pauerteh tehnolodži u Sijanu.

Pakovanje čipova je naziv za završni postupak proizvodnje poluprovodnika.

Američka kompanija će u svom pogonu otvoriti i novu proizvodnu liniju za produkte koji koriste tehnologije DRAM, NAND i SSD, a nakon ove investicije će u Kini imati oko 4.500 zaposlenih.

Peking je prošlog meseca zabranio kineskim kompanijama koje rade na ključnim infrastrukturnim projektima da koriste produkte američkog proizvođača poluprovodnika Mikron, podseća britanska agencija.

Nacionalni regulator, Kineska uprava za sajber prostor (CAC), saopštio je tada da Mikron nije prošao test sajber bezbednosti.

Mikron se u današnjem saopštenju nije osvrnuo na ovu odluku kineskog regulatora.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis