Biznis vesti

Prihod kompanije Meta u drugom kvartalu porastao na 28,75 milijardi evra

Komentari

Autor: Tanjug

27/07/2023

-

11:41

Prihod kompanije Meta u drugom kvartalu porastao na 28,75 milijardi evra
Tanjug/AP/Thibault Camus - Copyright Tanjug/AP/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Prihod kompanije Meta je u drugom kvartalu porastao za 11 odsto međugodišnje, na 28,75 milijardi evra.

Meta je u svom izveštaju navela i da je njen neto profit porastao za 16 odsto u odnosu na isti kvartal lane - na sedam milijardi evra.

Oba rezultata su prevazišla očekivanja Volstrita, a čini se da se Meta oporavlja od protekle godine, kada je zabeležen pad prihoda, prenosi CNN.

"Imali smo dobro tromesečje, a interesovanje za naše aplikacije je i dalje veliko", rekao je izvršni direktor Mete Mark Zakerberg u saopštenju uz rezultate.

On je rekao da kompaniju očekuje još mnogo toga uzbudljivog - sa novim proizvodima kao što su AI jezički model Llama 2, društvena platforma Treds, Rils, novi AI produkti i uređaj za pomešanu stvarnost Kvest 3.

Broj korisnika Fejsbuka koji su na ovoj platformi svakog dana je porastao na 2,06 milijardi, što je za pet odsto više nego u istom kvartalu 2022. godine, navela je Meta u saopštenju.

Zakerberg je u februaru izložio svoje planove za "godinu efikasnosti" nakon teške 2022. godine, a čini se da ona za sada ide po planu, dodaje CNN.

"Sada, kada smo završili period velikih otpuštanja, ostatak 2023. godine će biti posvećen stvaranju stabilnosti za zaposlene, uklanjanju barijera koje nas usporavaju i plasiranju novih AI proizvoda na tržište", zaključio je šef Mete.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis