Biznis vesti

Poreska uprava: Sutra ističe rok za podnošenje poreskih prijava za frilensere

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2023

-

09:29

Poreska uprava: Sutra ističe rok za podnošenje poreskih prijava za frilensere
Poreska uprava: Sutra ističe rok za podnošenje poreskih prijava za frilensere - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rok za prijavljivanje prihoda ostvarenih od ugovorene naknade od autorskih i srodnih prava i ugovorene naknade za rad na koje se porez plaća samooporezivanjem, ističe sutra, podsetila je Poreska uprava.

Navela da poreski obveznici koji su u drugom kvartalu ostvarili prihod po ovom osnovu, poresku prijavu podnose na obrascu PP OPO-K.

U istom roku poresku prijavu na obrascu PP OPO-K podnose i poreski obveznici koji za navedene prihode, ostvarene u prvom kvartalu ove godine, nisu podneli poresku prijavu na obrascu PP OPO.

Korisničko uputstvo za podnošenje poreske prijave (PP OPO-K) o obračunatom porezu samooporezivanjem i pripadajućim doprinosima na prihode ostvarene kvartalno, od strane fizičkog lica kao poreskog obveznika, nalazi se na sajtu Poreske uprave.

Građanima koji ostvaruju prihode radeći frilens poslove od 1. jula omogućeno je da ih prijave na portalu "Frilenseri". Na taj način će, uz povoljniji poreski tretman, moći da izmire obaveze i ostare pravo na penzijsko i zdravstveno osiguranje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis