Nekretnine

Građevina beleži pad vrednosti izvedenih radova u trećem kvartalu: U Beogradskom regionu čak 25 odsto

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/11/2022

-

09:43

Građevina beleži pad vrednosti izvedenih radova u trećem kvartalu: U Beogradskom regionu čak 25 odsto
Građevina beleži pad vrednosti izvedenih radova u trećem kvartalu: U Beogradskom regionu čak 25 odsto - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije u stalnim cenama opala je za 13,5 odsto u odnosu na treći kvartal 2021. godine, dok je u tekućim cenama porasla za 2,7 odsto, objavio je  Republički zavod za statistiku (RZS). Vrednost izvedenih radova na zgradama opala je 17,7 odsto, a na ostalim građevinama 11, odsto u stalnim cenama.

Posmatrano prema regionima, vrednost izvedenih radova u ovom kvartalu, u odnosu na isti period prethodne godine, povećana je, u stalnim cenama, samo u Regionu Šumadije i Zapadne Srbije, za 6,4 odsto, dok je u ostalim regionima vrednost opala. U Regionu Vojvodine za 8,7 odsto, Beogradskom regionu za 25 odsto i u Regionu Južne i Istočne Srbije za 34,1 odsto.

profimedia

 

U inostranstvu izvedeno 5,3 odsto radova

Kako navode u RZS, od ukupne vrednosti građevinskih radova, na teritoriji Republike Srbije izvedeno je 94,7 odsto, dok je preostalih 5,3 odsto izvedeno na gradilištima u inostranstvu.

Vrednost izvedenih radova izvođača iz Republike Srbije u trećem kvartalu 2022. godine, za radove koji su izvođeni na teritoriji Republike Srbije i inostranstva, porasla je za 4,8 odsto u odnosu na isti period 2021. godine, u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama opala za 11,7 odsto.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis