Nekretnine

Kina usvojila smernice za izgradnju priuštivih stanova

Komentari

Autor: Tanjug

25/08/2023

-

16:01

Kina usvojila smernice za izgradnju priuštivih stanova
Kina usvojila smernice za izgradnju priuštivih stanova - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Kineska vlada danas je odobrila smernice za planiranje i izgradnju priuštivih stanova, koje bi trebalo da pomognu u poboljšanju uslova za život, proširenju efektivnih investicija i promovisanju stabilnog i zdravog razvoja tržišta nekretnina.

Zvaničnik Ministarstva za stanovanje i urbano-ruralni razvoj rekao je prošle godine da će Kina izgraditi 6,5 miliona novih jeftinih stambenih jedinica za iznajmljivanje u 40 većih gradova u periodu od 2021. do 2025. godine, ali zvanični podaci pokazuju da su cene novih stanove pale u julu po prvi put ove godine, što je dovelo do toga da se hitnije pokrene projekat čije su smernice danas usvojene, prenosi Rojters.

Kinesko stambeno tržište se u poslednje dve godine bori sa teškom dužničkom krizom, prvobitno izazvanom potezima vlade da obuzda rastuće dugove.

Vlada je danas takođe odobrila planove za razvoj industrije farmaceutske i medicinske opreme tokom 2023-2025, nakon najava da će proširiti kapacitet zemlje za snabdevanje najkvalitetnijim lekovima i ključnim tehnologijama.

U saopštenju vlade takođe se navodi da će Kina ojačati zaštitu tradicionalne kineske medicine i zaštititi njen razvoj.

Komentari (0)

Biznis