Novac

Advokatska komora: Ne organizujemo protest, sastanak sa sudijama VKS sledeće nedelje

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2021

-

13:22

Advokatska komora: Ne organizujemo protest, sastanak sa sudijama VKS sledeće nedelje
Advokatska komora: Ne organizujemo protest, sastanak sa sudijama VKS sledeće nedelje - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Advokatske komore Srbije (AKS) i predsednica Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Jasmina Vasović saglasili su se da se sledeće nedelje održi sastanak predstavnika AKS i Veća Građanskog odeljenja tog suda, povodom stavova VKS u vezi sa troškovima obrade bankarskih kredita i naplate premije osiguranja.


"AKS smatra da treba voditi razgovore na jedinom mestu gde se sporna pitanja mogu razrešiti i čini velike napore da svoje argumente saopšti onima koji su u mogućnosti da na njih odreaguju, što je u ovom trenutku najdelotvorniji put", navodi se u saopštenju Komore.

Komora se ogradila od protesta advokata, udruženja i građana koji je održan u ponedeljak ispred VKS, navodeći da Komora nije organizator tog protestnog okupljanja, kao ni protesta koji se najavljuje za sutra.

U saopštenju ističe važnost, kako kaže, jedinstvenog delovanja Komore, uz poziv advokatima da se u daljim aktivnostima uzdrže od ponašanja koje je u suprotnosti sa Kodeksom profesionalne etike advokata, poput preduzimanja nasilnih akata, stihijskih upada u sud i bilo kakvog neadvokatskog ponašanja.

U tom smislu, smatra da je ovo trenutak u kome je potrebno dati organima Komore prostora za rad na postizanju povoljnog ishoda razgovora. Sastanku sa predsednicom VKS prisustvovali su predsednik i potpredsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac i Jasmina Milutinović.

Preporuka za vas

Tužbe zbog naknade za obradu kredita opet u fokusu javnosti – advokati i bankari se međusobno optužuju, a građani čekaju "konačan rasplet"
Tužbe građana protiv banaka: Bura zbog predloga poslanika SNS za tumačenje tri zakona, Vučić tražio da ih povuku iz procedure

Komentari (0)

Biznis