Novac

Kripto berza Bajnens ograničava usluge ruskim državljanima

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2022

-

11:32

Kripto berza Bajnens ograničava usluge ruskim državljanima
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bajnens, najveća kripto berza po obimu trgovanja, saopštila je danas da, u svetlu najnovijih sankcija Evropske unije (EU) prema Rusiji, ograničava pružanje usluga ruskim državljanima koji imaju kripto imovinu veću od 10.000 evra (10.912 dolara).

Sankcije EU protiv Moskve, usvojene ranije ovog meseca u okviru petog paketa kaznenih mera, obuhvatile su kriptovalute, banke, devize i finansijske trustove s ciljem da se zatvore potencijalne "rupe" koje bi Rusima potencijalno omogućile da prebacuju novac u inostranstvo.

Ruski državljani ili pravna lica u Rusiji čiji je saldo na kripto nalozima veći od 10.000 evra dobiće rok od 90 dana da zatvore svoje pozicije, saopšteno je iz Bajnensa, prenosi Rojters.

U saopštenju se dodaje da će sa računa na koje se odnose restriktivne mere EU biti moguće samo povlačenje sredstava i da neće biti dozvoljeno deponovanje ili trgovanje.

Ova odluka Bajnensa usledila je nakon što je kompanija prošlog meseca objavila da oni koji imaju kartice sankcionisanih ruskih banaka neće moći da ih koriste na ovoj platformi i potvrdila da je ograničila pristup sankcionisanim pojedincima iz Rusije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis