Novac

Firme iz Nemačke i SAD otkupljivaće problematična potraživanja u Srbiji i regionu

Komentari

Autor: Tanjug

27/05/2022

-

12:47

Firme iz Nemačke i SAD otkupljivaće problematična potraživanja u Srbiji i regionu
Firme iz Nemačke i SAD otkupljivaće problematična potraživanja u Srbiji i regionu - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Srpska Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je koncentraciju "Eos Invest EE" iz Hamburga i vašingtonskog "International Finance Corporation" (IFC) koji će osnovati privredno društvo koje će otkupljivati problematična potraživanja u BiH, Hrvatskoj, Rumuniji i Srbiji.

U rešenju objavljenom na internet stranici KZK navodi se da će dve strane osnovati podfond kao oblik zajedničkog ulaganja. To će privredno društvo biti aktivno u sticanju portfolija problematičnih kredita u BiH, Hrvatskoj, Rumuniji i Srbiji koji se prvenstveno odnose na kredite stanovništvu i privrednim društvima.

"Eos Invest" se bavi kupovinom neobezbeđenih i obezbeđenih dužničkih portfolija, a ključni su komunalni sektor, bankarstvo, nekretnine i e-trgovina.

Eos grupom upravlja hamburška Otto holding kompanija koja je na globalnom nivou aktivna u trgovini na malo, a globalno ima prihod od 15,6 milijardi evra.

U Srbiji Otto grupa ima firmu Eos Matrix doo koja je aktivna u kupovini, naplati i u upravljanju potraživanjima.

IFC je članica Grupacije Svetske banke i navodi da je globalno najveća razvojna institucija usmerena na privatni sektora u zemljama u razvoju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis