Novac

Ministar finansija najavio novi ciklus nagradne igre - slanje fiskalnih računa preko aplikacije umesto u kovertama

Komentari

Autor: Tanjug / TV Prva

05/10/2022

-

13:45

Ministar finansija najavio novi ciklus nagradne igre - slanje fiskalnih računa preko aplikacije umesto u kovertama
Ministar finansija najavio novi ciklus nagradne igre - slanje fiskalnih računa preko aplikacije umesto u kovertama - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finasija Siniša Mali najavio je danas novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", ali u promenjenom formatu, jer će fiskalni računi, umesto u kovertama, biti slati u elektronskoj formi.

"Promena će se ogledati u tome da će biti izmenjen način učestvovanja. Neće se više slati fiskalni računi u kovertama, već će se samo skenirati QR kod na fiskalnom računu, a biće napravljena posebna aplikacija pomoću koje će se slati račun za nagradnu igu. O tome će javnost biti uskoro obaveštena", rekao je Mali za TV Prvu.

"Uzmi račun i pobedi" je nagradna igra sa fiskalnim računima i sllipovima koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine. Prošle godine je organizovana u dva kruga - prvi je trajao od 15. maja do 25. juna, a drugi krug od 18. septembra do 23. oktobra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis