Novac

Hrvatska pošta pušta u opticaj četvrtu kriptomarku sa likom srpskog naučnika Nikole Tesle

Komentari

Autor: Hina / Tanjug

19/12/2022

-

12:07

Hrvatska pošta pušta u opticaj četvrtu kriptomarku sa likom srpskog naučnika Nikole Tesle
Hrvatska pošta pušta u opticaj četvrtu kriptomarku sa likom srpskog naučnika Nikole Tesle - Copyright Promo/Kripto pošta Hrvatska

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska pošta u sredu pušta u opticaj četvrtu po redu kriptomarku izdatu u obliku poštanskog bloka s motivom srpskog naučnika Nikole Tesle. Marka je nominalne vrednosti 50 kuna i štampana je u 30.000 primeraka. 

Promocija četvrtog izdanja kriptomarke biće, navodi se, popraćena izložbom Teslinih ličnih stvari,  među kojima će, prenosi Hina, biti Tesline naočare, torba, šešir, štap i rukavice.

Teslini lični predmeti su, kažu, u vlasništvu Hrvatske pošte i stalni su deo postavke u poštanskoj kancelariji u Smiljanu, rodnom mestu Nikole Tesle.

"Kupovinom kriptomarke dobijate fizičku poštansku marku koju možete iskoristiti za slanje pošiljki i digitalnu marku u obliku nezamenjivog tokena (NFT-a)", dodaje se u saopštenju.

Digitalno izdanje kriptomarke biće dostupno u pet različitih kategorija i svaka će imati motiv jednog od Teslinih izuma.

Kako je saopšteno iz Hrvatske pošte, autori nove kriptomarke su zagrebački dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis