Novac

Na trafiku samo sa mobilnim telefonom: Omogućeno bezgotovinsko plaćanje robe i usluga preko aplikacije

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2023

-

13:29

Na trafiku samo sa mobilnim telefonom: Omogućeno bezgotovinsko plaćanje robe i usluga preko aplikacije
Na trafiku samo sa mobilnim telefonom: Omogućeno bezgotovinsko plaćanje robe i usluga preko aplikacije - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Kupci će od sada moći da izvršavaju bezgotovinsko plaćanje robe ili usluge na trafikama korišćenjem aplikacije mobilnog bankarstva, saopštila je danas NBS i dodala da su prve trafike u zemlji omogućile prihvatanje instant plaćanja.

Kupci će na ovakav način moći da kupuju u trafikama Blok Shop, koje se nalaze na Novom Beogradu, a novčana transakcija može da se obavlja mobilnim telefonom.

Instant plaćanje pruža posebne pogodnosti svim trgovcima, posebno malim s prodajnim mestima na kojima je prosečna vrednost transakcije niska. 

Za ovakvo plaćanje koristi se metod IPS skeniraj, koji podrazumeva da kupac skenira IPS QR i potvrđuje izvršenje transakcije ukucavanjem PIN koda, otiskom prsta ili prepoznavanjem lica.

Pomenute trafike za prihvatanje instant plaćanja koriste trgovačku aplikaciju koju je obezbedila Banka Intesa a.d. Beograd. 

Pored navedene banke i drugi pružaoci platnih usluga nude svoje aplikacije za prihvatanje instant plaćanja.

Kako se navodi, uz pomenute uslove, posebno je važno još jednom istaći da se za prihvatanje instant plaćanja može koristiti običan mobilni telefon ili neki drugi mobilni uređaj.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis