Privreda

EPS na meti "nezapamćenog" kripto hakerskog napada

Komentari

Autor: EUronews Srbija

19/12/2023

-

11:34

EPS na meti "nezapamćenog" kripto hakerskog napada
EPS na meti "nezapamćenog" kripto hakerskog napada - Copyright EPS, Tanjug/Miloš Milivojević, Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Elektroprivreda Srbije se oporavlja od nezapamćenog hakerskog napada, kripto tipa, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Iz EPS-a dodaju da ni na koji način nije ugrožena proizvodnja, niti snabdevanje električnom energijom, a nesmetano su se odvijale i sve aktivnosti trgovine električnom energijom uz poštovanje preuzetih obaveza.

"Preduzete su sve zaštitne mere u cilju očuvanja sistema i zaštite bezbednosti podataka. Iz bezbednosnih razloga IT sistemi su stavljeni van funkcije sve dok IKT stručnjaci ne budu potpuno sigurni da je virus eliminisan. Apelujemo na strpljenje korisnika portala "Uvid u račun", pošto je usled preduzetih zaštitnih mera otežan rad portala", piše u saopštenju.

O hakerskom napadu su, kako obaveštava ES, obavešteni nadležni državni organi koji preuzimaju mere iz svoje nadležnosti.

"Elektroprivreda Srbije nije izuzetak, jer se hakerski napadi sve češće dešavaju širom Evrope i sveta. Nedavno se u sličnoj situaciji našla i Holding Slovenske elektrane, slovenačka elektroprivreda", napominje se na kraju saopštenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis