Privreda

Vlasnici sa Kipra prodaju Valjaonicu bakra Sevojno - početna cena 12,7 miliona evra

Komentari

Autor: RINA

13/08/2021

-

13:09

Vlasnici sa Kipra prodaju Valjaonicu bakra Sevojno - početna cena 12,7 miliona evra
Valjaonica bakra - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Privredno društvo Kapa star limitid iz Nikozije na Kipru objavilo je kao založni poverilac stoprocentrnu prodaju akcija akcionarskog društva Valjaonice bakra Sevojno. Potraživanje je obezbeđeno zalogom prvog reda na svih 643.356 akcija Valjaonice koje su u vlasništvu kompanije Ist point metals limitid, takođe sa Kipra. Predmetna zaloga upisana je u Centralnom registru hartija od vrednosti u Beogradu.

Prodaja će biti sprovedena javnim nadmetanjem, 20. avgusta ove godine u 11 sati u Beogradu, od strane komisije za javno nadmetanje koju će činiti beogradski advokat Ilija Dražić i još dva člana iz njegove advokatske kancelarije koje on odredi.


Početna cena na nadmetanju biće 12,7 miliona evra, što je iznos procenjene vrednosti kapitala AD Valjaonice. Licitacioni korak na javnom nadmetanju je 100.000 evra, a prihvatanje cene vrši se podizanjem kartice. Nadmetanje se smatra završenim kada nijedan učesnik ne prihvati naredni licitacioni korak, a za najpovoljnijeg ponuđača se proglašava učesnik koji je prvi prihvatio kupoprodajnu cenu iz prethodnog licitacionog koraka.

Učesnici u nadmetanju dužni su da prethodno uplate depozit od dva miliona evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis