Privreda

U Pančevu otvorena nemačka fabrika Brose - posao dobilo 350 radnika, a u planu da ih bude 1.100

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2021

-

16:05

U Pančevu otvorena nemačka fabrika Brose - posao dobilo 350 radnika, a u planu da ih bude 1.100
U Pančevu otvorena nemačka fabrika Brose - posao dobilo 350 radnika, a u planu da ih bude 1.100 - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u fabrici Brose, u Pančevu izjavio da je ovaj grad u razvoju i da će, zahvaljujući svim investicijama, biti jedno od najboljih mesta za život u Srbiji. On je dodao da Petrohemiji ide dobro, da je na računu kompanije sada 11 milijardi dinara, odnosno 90 miliona evra, i da danas ne postoji problem u tom smislu, ali da problemi mogu da se jave ubuduće i da je zato potreban strateški partner.


Vučić je rekao da će Pančevci privatizacijom Petrhemije najveći deo problema rešiti, a da će samim tim, grad imati novca za lokalnu infrastrukturu, puteve, kanazliaciju, vodovod.

"Biće Pančevo jedno od najboljih mesta za život zahvaljujući investicijama. A, da se to poredi sa periodom kada je sve zatvarano - nema mnogo smisla i misilim da to ljudi znaju", rekao je Vučić.

Predsednik je danas tokom posete nemačkom Broseu rekao da će ta fabrika doneti mnogo dobrog ne samo tom gradu već i celoj Srbiji, kao i da je ponosan na ne malu pomoć koju je država izdvojila za tu investiciju. Predsednik je u obraćanju kazao da tu trenutno radi više od 350 radnika, a da će ih biti ukupno 1.100 i da je ta investicija vredna 180 miliona evra.

FOTO TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC

 

"Verujemo da će izvoz biti godišnje gotovo 500 milona evra do 2025, kada se sve završi. Ovo je velika stvar za Pančevo, ceo Banat, Beograd, ali i celu Srbiju", naveo je Vučić.


Predsednik je naglasio da mu se, ipak, najviše dopalo u fabrici to što je video naše ljude raspoložene i pune energije, jer znaju da rade nešto dobro ne samo za svoje porodice već i za svoju zemlju.

"Država nije malo pomogla i ponosan sam na tu pomoć. Vama radnici želim da poručim da dugo radite u Broseu, da se usavršavate i budete zadovoljni, kao i da imate sigurnu budućnost u našoj Srbiji", poručio je Vučić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis